İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye’de sayısı 4 milyona yaklaşan Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamındaki Suriyeli mültecilerin kağıt reçetelerinin karşılanabilmesi için 2019 Kasım ayından itibaren başhekim ve sağlık müdürünün onayı isteniyor. Mülteciler, kâğıt reçetelerin onay işlemleri için hastalar hastane çıkışı bir de Sağlık Müdürlüğüne gitmek zorunda kalıyor.
‘Hem Hastalar Hem Eczacılar Mağdur’
Uygulama ile açıklama yapan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, kağıt reçetelerin onay zorunluluğunun hem hastalar hem de eczacılar ciddi mağduriyetler doğurduğunu dile getirdi.
İçişleri Bakanlığına Çağrı
İçişleri Bakanlığına çağrı yapılan açıklamada “Yaşadığımız pandemi süreci itibariyle eczacılarımızın yaşadığı durumu en iyi siz biliyorsunuz. Onay zorunluluğunun oluşturduğu mağduriyetin düzeltilmesi için gerekeni yapmanızı umuyoruz. TEİS olarak, hekim tarafından düzenlenmiş ve hak sahibine teslim edilmiş kağıt reçetelerde kesinti yapılmaması için Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nü bu konuda acilen düzenleme yapmaya davet ediyoruz” denildi.