Cinsel saldırı R.A.’nın yaşadıklarını annesine anlatması ile ortaya çıktı. Syria TV’de yer alan habere göre 9 yaşındaki R.A. evinin yakınlarındaki bir parkta oynarken 16 yaşındaki başka bir çocuk tarafından terk edilmiş bir eve götürülerek cinsel saldırıya maruz bırakıldı.
Anne, kızının terk edilmiş evde bağlı bırakıldığını, ancak kızının ipten kurtulmayı başararak eve ulaştığını dile getirdi. R. A. annesi tarafından çağrılan ambulansla ve hastaneye götürüldü.
Savcılığın talimatı ile soruşturma başlatıldı ve ertesi gün polis suça sürüklenen çocuğu gözaltına aldı. Göz altına alınan çocuk tutuklanarak hapishaneye gönderildi.
Annenin verdiği bilgilere göre R.A’nın Suriye’de iken %75 engelli raporu verilirken Türkiye’deki hastnaler tarafından %25 engelli raporu verilmiş.
Geçtiğimiz hafta yaşanan cinsel saldırı Türkiye basınında yer edinemedi. Suriyeli mülteci aile olayın üzerinin kapatılmasından ve cezasızlıkla sonuçlanmasından endişeli. Ailenin şikayetini geri çekmesi için tehdit ettiği de iddia ediliyor.
Sosyal medyada R.A. için kampanya başlatıldı ve kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor.
30 Mülteci Aile İlçeden Çıkarılmıştı
Denizli’nin Kale ilçesinde iki yıl önce Suriyelilerin bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddiası üzerine Suriyeli mülteci aileler linç edilmeye çalışılmıştı. Kaymakamlığın emri ile ilçede yaşayan 30 Suriyeli mülteci aile tahliye edilmişti. Linç girişiminde bulunanlar basında ‘duyarlı vatandaş’ olarak yer almıştı.